2022 Avangarde Koltuk Takımları

 2022 Avangarde Koltuk Takımları

AVANGARDE MOBİLYA MODELLERİ İLE İHTİŞAMI YAKALAYIN

Farklı tarz ve dekorasyon modelleri popüler olduğu bir dönemde, klasiğin farklı bir yorumu gibi görünen avangarde, çoğunlukla ağır işleme ve altın sarısı renginin koyu renklerle kontrastından besleniyor.

Klasik bir zevkin gösterişle birleştiğini rahatça görebileceğiniz stilde saray hayatını andıran işlemeleri, kadifeleri veya gösterişli bol yastıklı koltukları görmeniz mümkün.

Küçük bir masa veya ufak bir evde uygulanması ortamı daraltabilecek bir tarz avangarde. Ancak yine de şıklığı tartışılmaz nitelikte. Küçük ortamlarda geniş ve yüksek tavanlı evlere nazaran boğucu gelme ihtimalleri de mevcut bu tür mobilyaların. Avangarde koltuk takımı dendiğinde klasikle modernin karışımı günümüz standart üretimleri geliyor.

vizyon-klasik-koltuk-takimi

Ancak aslında bu türün temeli oldukça eski bir döneme ait olduğundan, stil birçok özelliği içinde barındırıyor. Avangarde koltuk takımı alacaksanız şık ve gösterişli ve oymaları olan mobilyalara yönelmelisiniz. Koyu renklerle altın sarısının birleşimi tam da bu tarzın yansıması olacaktır. Ancak küçük bir alana sahipseniz renkleri daha açık tercih edebilir, mobilyaları daha küçük boyutlu üretimler arasından seçebilirsiniz.

elif-klasik-koltuk-takimi

Günümüz yorumlamasında avangarde koltuk takımı modelleri beyazı ön plana çıkarıyor. İşlemeler ve özellikle rastlayacağınız beyaz- pembe tonları son zamanların popüler koltuk tasarımlarında avangarde stili yansıtıyor. Farklılık ve gösteriş isteyenlerin zarif işemelerle süslenmiş geniş koltukları, diğer mobilya aksesuarlarıyla tamamlayarak asil bir görünüme ulaşmaları mümkün. Bu tarz Türkiye’de mobilya sektöründe bilinirliğini Osmanlı saray iç mimarisinden de alıyor. ağır işlemeler ve altın tonları zenginliği ve gösterişi temsil ettiğinden bu tür mobilyaların geçmişte saray ve dengi yerlerde görülmesi mümkün.

Avangarde koltuk takımı çeşitlerini incelerken dikkat etmeniz gereken nokta ise koltuk takımının genişliği ve boyu olmalı. Tarzı yansıtan mobilyaların geniş olması nedeniyle zorluk yaşamamak için doğru ölçülerle ve evinize uygun modeller arasından alışveriş yapmalısınız. Küçük bir ortamda avangarde günümüz standart üretimlerinde oldukça fazla yer bulduğundan, yeni ve güzel yorumlamalara ulaşmanız mümkün.