ÇOÇUKLARIN ZİHİNSEL GELİŞİMLERİNİN OLUŞMAYA BAŞLADIĞI DÖNEM: 2-3 YAŞ DÖNEMİ
Çocuklarınızın zihinsel gelişimlerinin tamamlandığı dönem olan 2-3 yaş aralığında dış dünya anlamlanmaya ve keşfedilmeye hazırdır. Bu dönemlerde çocuklarınız zihin gelişimi için onları yönlendirici aktiviteleri göz ardı etmeden onlarla vakit geçirin
Çocuklarınızın kendi özel alanlarını oluşturmalarını ve kendilerini geliştirmelerini sağlayın.Peki bunu nasıl yapacağım dediğinizi duyar gibi olduk ve size bazı annelerin tavsiyelerini iletiyoruz.
İlk olarak çocuğunuzun hayal gücünü ve yaratıcılığını destekleyen oyunları tercih edin. Evinizde elinizin altında bulunan pek çok eşyadan, farklı oyuncaklar yaratmasını, yeni kullanım şekilleri ortaya çıkarmasını destekleyin. Günlük aktiviteleriniz sırasında neler yaptığınızı çocuğunuza anlatın.Elinize aldığınız veya gördüğünüz herhangi bir eşyanın rengi, şekli ve sayısı hakkında bilgi verin.
Çocuğunuza mutlaka okuyun. Çocuğunuz okuduğunuz sayfadaki harf ve kelimeleri öğrenme isteği gösterirse,bu isteğe cevap verin.
Günlük ev işlerine onu da dahil edin. Masa kurmak, bulaşık yıkamak gibi ev işlerine yardımcı olmak çocuğunuzun bir yandan yeni kelimler öğrenmesine, sayı sayma ve gruplamasına yardımcı olurken, diğer yandan direktifleri dinlenme ve uygulama konusunda destek verir.
Beraber müzik dinleyin, çocuğunuzla birlikte dışarı çıkın,yeni yerler keşfedin.
Çocuğunuzun kurduğu oyunlara dahil olun. Bebek, kukla,oyuncak ev gibi objelerle hayali oyunlar kurmasını destekleyin.
İşlerini kendi yapması için cesaretlendirin.
Ev eşyalarının rengini söyleyin.
Diğer çocuklarla bir arada olabileceği aktiviteler planlayın.
Beraber boya kalemleri ile resim yapın.
Tuvalet eğitimine başlayın. Öncelikle oturağı gösterin ama acele etmeyin. Çocuğunuz bu beceriyi kendi adımlarıyla öğrenecektir.
bildiğim kadarıyla fransada çizgi film yasaklanmış. bizde de durum tam tersi çocukları oturtuyoruz televizyonun başına akşama kadar çizgi filmlerin biri bitip biri başlıyor. ama bu çizgi filmler çocukların beyin hızını yavaşlatıyormuş. bence ebeveynler bu duruma dikkat etmeli ve çocukların gelişim çağında onlar için beyin geliştirici aktiviteler yaptırmalı.